Fakta

Sted:
Stavanger
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2023:
  • 41.50 (primær)
  • 42.00 (ordinær)
Studieplasser: 45
Søknadskode (SO): 217881

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger

31. januar 2024.

Om studiet

Dykk ned i politikkens kjerne med vår bachelor i statsvitenskap. Utforsk samfunnets kompleksiteter, forstå politiske prosesser, og bli rustet til å påvirke fremtiden. Gjennom faglig dybde og praktisk innsikt gir vi deg verktøyene for å navigere den politiske verden.

Hvem har politisk makt i Norge - og i resten av verden - og hvorfor har de det? Hva er det som gjør at ikke alle land blir demokratiske? Hvordan kan vi si at flertallet har rett til å styre over mindretallet? Hvorfor stemmer folk som de gjør? Dette er eksempler på noen av spørsmålene du vil bruke tid på i løpet av bachelorprogrammet i statsvitenskap.

  • Kjerneområder: fra politisk teori, til offentlig politikk og administrasjon, internasjonal politikk og komparativ politikk. I tillegg lærer du selvfølgelig også å studere politikk «systematisk», gjennom emner i samfunnsvitenskapelig metode. Du lærer om hvordan samfunnet og politikken er organisert, hvordan maktforholdene er og hvordan politikk utformes, påvirkes, gjennomføres og virker.
  • Spesialisering: I løpet av utdanningen har du muligheten til å skape din egen profil gjennom valgfrie emner (60 studiepoeng). Utveksling og praksisopphold er to måter å gjøre dette på. Du kan velge mellom en rekke emner som til sammen dekker statsvitenskapens kjerneområder; fra politisk teori, til offentlig politikk og administrasjon, internasjonal politikk og komparativ politikk.
  • Internasjonalt: Fjerde Semester kan du dra på utveksling til en rekke land. Å studere i andre land øker utnytte av studietiden. Statsvitenskap er et internasjonalt fagmiljø!
  • Jobb og praksis: Statsvitere er allsidige og kan jobbe nesten overalt. I løpet av bacheloren kan du søke praksis som gir deg ypperlig yrkeserfaring. Praksisoppholdet gir deg en uvurderlig mulighet til å få et innblikk i hva du kan jobbe med etter endt utdanning.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Opptakskrav

Krav om generell studiekompetanse

Søknad: via Samordna opptak.

Søknadsfrist: 15. april

Videre studier

En bachelor i statsvitenskap kvalifiserer til å søke opptak til flere masterprogram:

  • Master i Endringsledelse ved UiS
  • Master i Energi, Miljø og samfunn ved UiS
  • Master i Digitale Samfunn og Sosiale Transformasjoner ved UiS

Du vil også kunne søke opptak på master i statsvitenskap ved andre utdanningsinstitusjoner.

Karrieremuligheter

Med en utdanning i statsvitenskap kan du jobbe med:

  • Lokal og statlig forvaltning
  • Organisasjon
  • Media
  • Diplomati
  • Internasjonale organisasjoner
  • Næringslivet

Utveksling

Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!

UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.

Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!

Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.

Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i statsvitenskap

Alle utdanninger innen